1842
Beek en Donk, het hart van de ambachtelijke spijkermakerij

Timmerman en aannemer Piet van Thiel start een spijkerfabriek in Beek en Donk. Hij produceert de spijkers met de hand. Tien jaar later stappen zijn twee jongere broers ook in de fabriek, die verder gaat onder de naam Gebroeders Van Thiel Beek en Donk.

1860
Het begin van het machinale tijdperk

In Parijs wordt de eerste draadnagelmachine ontwikkeld. Piet van Thiel investeert ook in deze productie-innovatie. Vanaf nu is de handmatige spijkermakerij verleden tijd.

1880
De nieuwe generatie neemt het over

De twee broers stappen in 1872 uit de zaak en Piet van Thiel gaat zelfstandig verder. Acht jaar later krijgt hij versterking van zijn zoons Willem, Gijsbertus en Marjanus. Het bedrijf krijgt de toepasselijke naam Piet van Thiel en Zonen Beek en Donk. Ook na Piets overlijden in 1894 blijft het bedrijf zo heten.

1900
Uitbreiding van het assortiment

In het begin van de twintigste eeuw breidt het bedrijf zijn productportfolio uit. De fabriek legt zich nu ook toe op het trekken van draad. In 1903 starten de zoons Van Thiel met het galvaniseren van draad voor de fabricage van puntdraad. In de jaren die volgen worden ook  kippengaas en harmonicagaas aan het assortiment toegevoegd.

1967
Tijd voor een nieuwe naam

125 jaar nadat Piet van Thiel de eerste spijkers handmatig produceerde, wordt het bedrijf omgedoopt tot Thibo Draad- en Bouwstaalprodukten B.V. De vennootschap investeert in machines voor de productie van gepuntlast gaas.

1978
De aandeelhouders roeren zich

Hoogovens wordt aandeelhouder van Thibo. Als de familie Van Thiel zeven jaar later ook haar laatste aandelen verkoopt,  komt het bedrijf volledig in handen van het IJmuidense staalconcern.

1987
Twee productgroepen gaan hun eigen weg

Hoogovens splitst Thibo Draad- en Bouwstaalprodukten B.V. op in twee bedrijven. Het brengt de productie van bouwstaalmatten onder bij Thibo Bouwstaal. Thibo Draad specialiseert zich in de productie van draadnagels en gepuntlast gaas.

1993
De eerste overname

Thibo Draad lijft het handelsbedrijf Zwijsen Draadservice in.

2003
Het management zet nieuwe lijnen uit

Na een grondige heroriëntatie wijzigt de strategie van een zeer productiegerichte naar een marktgerichte benadering.

2004
Een nieuwe strategie, een frisse naam

Na de koerswijziging verandert ook de naam. Thibo Draad wordt Hitmetal.

2008
Het bedrijf gaat op eigen benen staan

Hitmetal wordt volledig zelfstandig. De aandelen komen in handen van privé-investeerders en het management.

2013
Er volgt een tweede overname

Het Beek en Donkse bedrijf neemt alle activiteiten, producten en medewerkers over van V&T Fencing en V&T Metaal uit Gemert. Hitmetal is nu de grootste onafhankelijke hekwerkproducent en -groothandel in de Benelux. Het complete programma bestaat nu uit standaard en maatwerk hekwerksystemen, inclusief geautomatiseerde poorten en spijlenhekwerk.

2014
Uitbreiding productie en opslag met de aanschaf van de hal

Hitmetal koopt het bedrijfsterrein van voormalig zusterbedrijf Thibo Bouwstaal. Dat betekent voor de opslagruimte een uitbreiding van wel 23.000 m2. Hierdoor kan Hitmetal al zijn activiteiten samenvoegen op één eigen terrein en is er voldoende ruimte voor het verwezenlijken van de groeiambities.

2019
Klaar voor het digitale tijdperk

Thibo Online wordt het verkooppunt in de digitale winkelstraat. De webshop richt zich op de verkoop van het complete hekwerksystemenprogramma aan de eindgebruiker.

2020
Een nieuwe naamsverandering.

Hitmetal heet voortaan weer Thibo. Een naam die door de lange geschiedenis veel herkenning oproept, zowel bij klanten en medewerkers als bij de mensen uit de regio Beek en Donk. Een naam om trots op te zijn!