Hitmetal neemt V&T over Het Beek en Donkse bedrijf Hitmetal neemt per direct alle activiteiten, producten en medewerkers over van V&T Fencing en V&T Metaal uit Gemert. Daarmee is Hitmetal nu de grootste onafhankelijke hekwerkproducent en -groothandel in de Benelux.

Directeur Ralph Beukers: “Professionele hekwerk montagebedrijven willen graag een compleet project bij één leverancier kopen. Omdat wij alleen standaard producten leverden, konden zij voor maatwerkproducten zoals toegangspoorten en representatieve spijlenhekwerken niet bij ons terecht. Dat kan nu dus wel.”

Door de overname kan Hitmetal nu een compleet programma van standaard en maatwerk hekwerksystemen aan professionele hekwerkplaatsers leveren, inclusief geautomatiseerde poorten en spijlenhekwerken. Hitmetal is door de overname de grootste onafhankelijke hekwerkproducent en -groothandel in de Benelux geworden. Hitmetal is een van de oudste metaalverwerkende bedrijven in Brabant. De in 1842 opgerichte ambachtelijke spijkermakerij is inmiddels een moderne producent van gepuntlast gaas, industriële bevestigers en tijdelijke en permanente hekwerken. Het hekwerkassortiment van Hitmetal bestond tot nu toe uit standaard hekwerken en eenvoudige poorten.

V&T is juist specialist in hekwerken op maat en hoogwaardige poorten met systemen voor terreinbeveiliging en toegangsbeheer. Compleet project Omdat de bedrijven en producten complementair zijn aan elkaar is de overname volgens Hitmetal directeur Ralph Beukers een logische stap: ‘Professionele hekwerkplaatsingsbedrijven willen graag een compleet project bij één Leverancier kopen. Omdat wij alleen standaard producten leverden, konden zij voor maatwerkproducten zoals toegangspoorten en representatieve spijlenhekwerken niet bij onsterecht. Dat kan nu dus wel. Daarnaast werkten Hitmetal en V&T al eerder samen en zitten we vlak bij elkaar in de buurt. Het voordeel voor klanten van V&T is bovendien dat Hitmetal standaard een grote voorraad aanhoudt, zodat vaak binnen 24 uur kan worden geleverd.

Hitmetal is een gezonde en winstgevende onderneming. V&T Fencing (groothandel) en V&T Metaal (productie) halen in 2013 samen een omzet van 5 miljoen euro. Door de overname zal de omzet van Hitmetal in 2014 ruim 30 miljoen euro zijn en wordt een belangrijke stap gezet naar de doelstelling voor de lange termijn: een omzet van 40 miljoen.

Hitmetal neemt per 1 november naast de activiteiten ook 14 medewerkers van V&T over, waarmee het totale personeelsbestand op 68 medewerkers in vaste dienst komt.

Leave A Comment